FAQ - Veelgestelde vragen aan Boon Edam over toegangsproducten.

Wij krijgen dagelijks veel vragen over functionaliteit, veiligheid, beveiliging, mindervalidentoegankelijkheid, normen & richtlijnen en esthetica van toegangsoplossingen. Onze Adviseur Architecten, Jeannette Lenssen, geeft in onderstaande video's antwoord op een aantal veelgestelde vragen. 

1. Waarom draait een draaideur soms zo langzaam?

De snelheid van het draaien van een tourniquetdeur is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is er in de Europese norm EN16005 vastgesteld dat draaideuren met een diameter kleiner dan 3 meter mogen maximaal 1 meter per seconde draaien en draaideuren met een diameter groter dan 3 meter mogen maximaal 75 cm per seconde draaien. Dit om de veiligheid van de gebruikers niet in het geding te brengen. 

 

2. Waarom stopt een draaideur soms zomaar met draaien?

Het is de ergernis van veel gebruikers, een draaideur die ineens stopt als ze er doorheen lopen. Wij krijgen dan ook vaak de vraag hoe dat kan. De oorzaak hiervan is de toepassing van veiligheidssensoren die ervoor moeten zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan voor de gebruikers. 

 

3. Wanneer is een draaideur toegankelijk voor mensen met een beperking?

Bij nagenoeg alle gebouwen wordt verwacht dat de entree toegankelijk is voor iedereen. Het wordt daarbij steeds belangrijker om rekening te houden met ouderen en mensen met een beperking. Dat geldt ook voor draaideuren. In deze video legt Jeannette Lenssen uit waar een draaideur aan moet voldoen zodat deze toegankelijk is voor mensen met een beperking.

 

4. Een draaideur als vluchtweg, hoe zit dat eigenlijk?

Een entree is niet alleen het aantrekkelijke visitekaartje van het gebouw waar je naar binnen loopt. Je wilt er ook zo snel mogelijk weer door naar buiten kunnen in geval van nood. Daarom is een vluchtweg verplicht in elk gebouw. Bekijk de video en krijg antwoord op de vraag aan welke eisen een draaideur moet voldoen om als vluchtweg gebruikt te mogen worden.

 

5. Hoe werkt de beveiliging van een Tourlock beveiligingsdraaideur?

Voor de beveiligde gebieden in een gebouw kunnen beveiligingsdraaideuren ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben. Een Tourlock beveiligingstourniquet voorkomt tailgating en piggybacking. In deze video ziet u het werkingsprincipe van een beveiligingsdraaideur en de beveiligingsopties die een Tourlock allemaal heeft.

 

Heeft u een andere vraag die hier niet tussen staat, maar waar u wel heel graag het antwoord op wilt weten? Geef uw vraag dan door via het formulier op deze pagina en onze specialist zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden. 

STEL EEN VRAAG